Tillsammans bygger vi Raseborg

Vi var ute och filmade lite tillsammans med Mikael Nylund, som också ställer upp för sfp i Rasebogsvalet. Mikael flög drönare över Raseborg. Se videon från Raseborg i helikopterperspektiv här!

Inför den nya fullmäktigeperioden ser läget i Raseborg lite bättre ut än för fyra år sedan. Vi har lyckats vända Raseborgs ekonomi mot ett bättre håll och genom att fortsätta arbetet med att strömlinjeforma förvaltningen kan vi nå en stabil ekonomi också i nästa period.

Den stora frågan nästa period kommer att vara Sote-reformen och hur den landar i Raseborg. Reformen berör över hälften av vår budget och den kommunala servicen. I processen bör vi vara aktiva från stadens sida så att våra intressen bevakas då skiftet till landskapet bereds.

Det som blir kvar i staden kommer att vara allt viktigare för vårt framtidsbygge. Genom att skapa förutsättningar för trivsel, en bra och trygg dagvård och skola, omgivning, förutsättningar för föreningar, bra kommunikationer och en ren miljö kan vi få fler invånare att bosätta sig i vår stad. Genom flexibel planläggning och en företagarvänlig inställning kan vi få fler företagare att etablera sig i staden och på så sätt få fler jobb.

Tillsammans i gott samarbete kan vi ta vara på det vi har och bygga en god framtid för vår stad.

Standard

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.