Coaching för kandidater i politiken

Är du med i politiken och funderar på frågor kring mental styrka, hur hitta din nisch, rätta budskap, hur lyckas nå ditt mål, hur kombinera politik, jobb och vardag? Eller behöver du bara ett utomstående stöd i kampanjarbetet? Då kan mental coaching vara någonting för dig.

Coaching hjälper dig att organisera dig själv, dina tankar och gör dig starkare inför utmaningarna som ligger framför. Politiken erbjuder fina möjligheter för samhällsbygge och du kommer att träffa många nya människor under din resa. Satsar du hårt på kampanj och att driva igenom din politiska agenda kommer det också att ge dig tuffa tider och en rejäl utmaning. Då är det bra att vara beredd och försöka bygga en balans mellan dig själv, jobb, politik och vardag.

Yle’s programserie Politiikka-suomi ger en bra insikt i varför det behövs mental styrka i politiken.

Så här går det till

Standardmodellen för coachingen är tre onlineträffar och chatt-kontakt mellan träffarna. På första träffen karterar vi nuläget och ställer upp målen för coachingen. Målen är individuella och utgår från dig och din situation. Första träffen bestämmer riktningen på träff två och tre. Vid behov kan vi ta fler sessioner. Efter varje träff kör vi ett snabbt retrospective där vi utvärderar hur långt vi kommit och vad vi behöver satsa på tills nästa gång.

Niklas om coaching för politiker: ”Jag har 16 års erfarenhet från politiken på lokal, riks- och internationell nivå. Jag skulle själv gärna ha haft ett stöd under arbetet av en coach och sökte ofta vishet från mentorer i kvistiga situationer. Efter att hoppat av dagspolitiken vill jag fortfarande hjälpa dem som jobbar på med samhällsutvecklingen. Därför delar jag gärna med mig av min erfarenhet som certifierad mental coach för alla som vill satsa på samhällsbygget.”

Coachingen för kommunalvalskandidater blev omtyckt

Så här säger några av de som deltog:

“Det var fint att ha coachingen som stöd i processen under våren!” 

“Jag hade inte kunnat fixa det själv utan coachingen.”

Pris för coaching i valet är 360 eur för tre online-sessioner och chatt-kontakt under resans gång.

Ta kontakt för mer information!