Hallitusammattilainen antaa nostetta yritykselle

Hallitusammattilainen on osaaja joka on valittu yrityksen hallitukseen ulkopuolisena henkilönä tuomaan näkemystä ja kokemusta hallitustyöhön. Etsitkö tällaista osaajaa yrityksen hallitukseen? 

NIklas Andersson hallitusammattilainen

Olen toiminut yli 25 vuoden työurallaan lukuisissa hallituksissa yrityksissä, yhteisöissä ja jopa Suomen hallituksen eri toimielimissä. Tänä päivänä minua erityisesti motivoi halu auttaa yrityksiä onnistumaan ja kasvamaan. Kun yrityksissä onnistutaan, luodaan samalla hyvinvointia, työtä ja menestystä yhteiskunnassamme. Tästä syystä olen jatkanut työskentelyä myös hallitusammattilaisena. 

Edellisten viiden vuoden aikana olen toiminut kasvumarkkinoinnin konsulttina yli 20 brändeille, esim. Pihla Group, Aalto EE, Alandia B2B, Raaseporin Energia, Nordic Waterproofing, Holmasto, Fixura, Nordisk kulturkontakt, Ruokaboksi ja Kårkulla on ollut asiakkaitani. 

Bisnesosaaminen ja johtamisoppi on kertynyt lukuisista eri tehtävistä vuosien aikana. Tutustu tarkemmin linkedin profiilin kautta osaamiseen! Jos kiinnostut yhteistyöstä, voit saada tutustuttavaksi tarkempi CV, mistä ilmenee myös muut vuosien aikana hoidetut luottamustehtävät. 

Olenko se hallitusammattilainen, joka tarvitaan Sinun yrityksesi hallituksessa jotta toiminta ja tulokset saataisiin vietyä seuraavalle tasolle? Ota yhteyttä tästä tai laita Linkedin viesti, niin tutustutaan tarkemmin. 

Mikä hallitusammattilainen ?

Hallitusammattilainen ja hallitusammattilaiset ovat yleensä entisiä tai nykyisiä yritysjohtajia tai muita henkilöitä, jolla on kokemusta liiketoiminnasta. Yleensä haetaan myös specifioitu osaamista joka vastaa juuri kyseisen yrityksen tarpeeseen. Nämä osa-alueet voivat olla esim. johtaminen, markkinointi tai kansainvälistyminen.

Monet yritysjohtajina toimivat henkilöt työskentelevät oman päätyönsä lisäksi kutsuttuina muiden yritysten hallituksen jäseniksi tuomaan hallitustyöskentelyyn näkökulmaa, joka täydentää hallituksen muiden jäsenten osaamista. 

Syitä ulkopuolisten hallitusammattilaisten käyttöön ovat yritysten hallintotehtävien muuttuminen yhä vaativammiksi ja työläämmiksikenen mukaan , yrityksiin kohdistuvan yhteiskunnallisen mielenkiinnon ja sääntelyn lisääntyminen ja hallitusten roolin kasvaminen tällaisten uusien vaatimusten myötä. Kun yritysten hallituksiin ja johtokuntiin kutsuttiin aiemmin yritysjohdon tuttavapiirin edustajia, nykyisin hallituksen jäseniä etsitään laajemmalti ja nimenomaan jotakin tiettyä erikoisosaamista tarjoavien asiantuntijoiden keskuudesta.

Myös taloyhtiöiden ja muiden kiinteistöyhtiöiden hallituksiin kaivataan yhä enemmän ulkopuolista asiantuntemustakenen mukaan asukkaiden edustuksen lisäksi tuomaan asiantuntemusta esimerkiksi kiinteistön korjaukseen ja ylläpitoon liittyviin hankintoihin. Hallitusammattilaisen pätevyyttä voi tänä päivänä myös osoittaa esim. Kauppakamarien HHJ-koulutuksien kautta.